Hausmeister HM6149 pizza sütő
A jó pizza titka a gyors és magas hőmérsékleten való sütés, mint egy igazi fatüzelésű kemencében.
A Hausmeister-nek sikerült egy ilyen jellegű sütőt létrehoznia az új HM 6149 pizzakemencével, amely nagy teljesítményű, és mindössze 4-5 perc alatt ízletes friss pizzát készít!
Egyszerű és gyors
Használata egyszerű, és akár 380-400°C-ig is elérhető , így biztosítva a legjobb sütési eredményt
Pizzakővel a legjobb eredmény érdekében
Bármelyik stílusban is süti a pizzát, olasz, New York-i, vékony és ropogós, akár fagyasztott pizza, a 31 cm-es pizzakő egyenletesen osztja el a hőt, ami minden alkalommal tökéletesen sült, ropogós kéregű pizzát eredményez, mint egy fatüzelésű kemencében.
Alsó-felső fűtőszál állítható termosztáttal
Az optimális sütési hőmérséklet elérése pár perc alatt lehetséges. A nagy teljesítményű, 1200 W-os kettős fűtőelemek együtt dolgoznak az egyenletes hőelosztás érdekében.
Betekintő ablak és időzítő
Ellenőrizheti a sütés folyamatát a praktikus betekintő ablakon keresztül. Nem kell megszakítania a sütési folyamatot a fedél kinyitásával, egyszerűen csak nézzen át az üvegablakon, hogy ellenőrizze az ételt.
Fém pizza lapátok
A pizza kőtányérról való fel- és lecsúsztásához egyszerű segítséget jelent a csomagolásban található pizza lapát használata.
Magasság állítási lehetőség
A termék rendelkezik az oldalán magasság állítási lehetöséggel. Ha vastagon szeretjük tésztát vagy sok extra feltéttel akkor ezzel az extra funkcióval megtudjuk emelni a felső betét elhelyezkedését, ezáltal a feltétek nem égnek rá a betétre.
Sokoldalú felhasználás és kompakt méret
Az 5 kg-nál kisebb súlyú pizzasütő könnyen szállítható kültéri, kerti használatra is. Sőt, számos más étel elkészítésére is alkalmas, reggeli péksütemények, nacho-k, lapos kenyerek, húsok, halak és zöldségek.
Alap pizzatészta receptje
Hozzávalók (1 pizzázra elegendő)
- 3,5 g száraz élesztő (fél tasakban) vagy 12,5 g friss élesztő
- 1 teáskanál porcukor
- 1/2 teáskanál só
- 250 g sima liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
Módszer
- Egy kis tálban keverj össze 120 ml langyos vizet, élesztőt és cukrot. Villával felverjük, hogy feloldódjon.
Ha friss élesztőt használunk, szórjuk meg egy kevés liszttel. Tedd félre meleg helyre 5 percre, vagy amíg buborékok nem jelennek meg a felületen.
- Szitáljuk a lisztet egy tálba. Adjuk hozzá a sót, az élesztős keveréket és az olajat. Keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett felületre borítjuk. 10 percig gyúrjuk, vagy amíg rugalmas nem lesz. Enyhén kikent tálba tesszük. Fedjük le műanyag fóliával. Meleg helyen 25-30 percig pihentetjük, vagy amíg a tészta a duplájára nem nő.
- Enyhén lisztezett felületen még egyszer simára gyúrjuk és formára nyújtjuk